Wie zijn wij
Wij zijn Jan en Karin en zijn in april 2015 begonnen met onze kleinschalige kinderopvang Onder de Perenboom. Wij zijn dit gestart om onze eigen 3 kinderen op te vangen. Op deze manier konden wij op een voor ons veilige manier kijken of er meer ouders op zoek waren naar een kleinschalige opvang. Al snel bleek dat ouders hier naar op zoek waren en zijn. 
Wij runnen onze kinderopvang met heel veel passie en genieten van alle kinderen die bij ons komen. 

 
Er werken op dit moment 15 pedagogisch medewerkers bij ons kinderdagverblijf. Wij streven er naar om een stabiel team te creëren, zodat de kinderen en ouders/verzorgers altijd een bekend gezicht op de groep hebben. Onze pedagogisch medewerkers hebben minstens de opleiding Pedagogisch Werker niveau 3 of Gespecialiseerd Pedagogisch Werker niveau 4 afgerond. Verder zijn alle leidsters voorzien van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Het aantal aanwezige pedagogisch medewerkers is afhankelijk van het aantal aanwezige kinderen. We maken gebruik van http://1ratio.nl/ om te bepalen hoeveel pedagogisch medewerkers er minstens aanwezig moeten zijn.

Daarnaast is Onder de Perenboom een erkend leer- en stagebedrijf. Wij bieden stageplaatsen aan studenten van de opleiding Pedagogisch Werker niveau 3. Daarbij kiezen we voor een traject op lange termijn, zodat kinderen telkens een vertrouwd gezicht zien. Onze stagiaires zijn altijd in het bezit van een VOG. Een stagiaire is altijd boventallig en zal nooit alleen aanwezig zijn op de groep. Echter komt een stagiaire komt uiteraard wel om te leren en dus zal zij taken van andere leidsters overnemen indien mogelijk. Dit gaat in kleine stappen en er is altijd een pedagogisch medewerker aanwezig om te ondersteunen waar nodig.

Wij onderscheiden drie niveaus binnen ons stagebeleid:

Snuffelstagiaires: Zij lopen vaak één dag tot één week mee, vooral als hulp op de groep en om te kijken hoe het er in de kinderopvang aan toe gaat. Deze stagiaires zijn niet bevoegd om pedagogische handelingen uit te voeren.
Niveau 1 en 2: Zij helpen op de groep en lopen een langere periode mee (halfjaar of jaar). Zij ondersteunen bij werkzaamheden zoals het eten met de kinderen en assisteren bij pedagogische handelingen.
Niveau 3 en 4: Zij zijn in opleiding voor Pedagogisch Werker. De stageperiode betreft vaak een halfjaar tot een jaar. Deze stagiaires mogen onder begeleiding pedagogische handelingen verrichten. Bij goede beoordelingen mogen ze ook zelfstandig op de groep staan.

 

Onze pedagogisch medewerkers

Amilda

Hoi, mijn naam is Amilda Touma en sinds een jaar woon ik samen met mijn man in Duitsland, plaatsje Ahlen. Voordat ik naar Duitsland verhuisde werkte ik al bij Onder de Perenboom. Ik heb een jaar thuis gezeten en ben nu weer terug bij deze leuke kinderopvang! Als pedagogische medewerker vind ik het belangrijk om naar het kind te luisteren en te ondersteunen bij de ontwikkeling. Wat ik ook prettig vind is dat we elke dag heerlijk buiten kunnen spelen, in de grote tuin. Zowel binnen als buiten gerichte activiteiten kunnen aanbieden. Ook de persoonlijke aandacht vind ik belangrijk, verzorgen, knuffelen etc.

 

 

 

Nicole
Mijn naam is Nicole Bosch, en sinds 2021 mag ik deel uitmaken van team ‘Onder de Perenboom waar ik met veel plezier als peuterleidster mag werken.

Het mooiste aan mijn werk vind ik de kinderen in hun kracht te zetten en hierin te stimuleren. Ook zorgdragen voor een veilige leefomgeving waar de kinderen zich thuis en vertrouwd voelen. Dit heeft mijn passie doen groeien te werken met jonge kinderen.

Daarnaast vind ik het ook erg leuk om creatief bezig te zijn met de kinderen en wordt er regelmatig gewerkt aan mooie knutselwerkjes!
Ook maak ik dagelijks gebruik van mijn gitaar en zingen we liedjes die iedereen kent, muziek maken betekent voor mij samen genieten en ontspannen aan het einde van de dag.

Melissa Begeman
Mijn naam is Melissa, ik woon samen met mijn vriend en zoon Mave in Enschede.
Sinds 2014 ben ik werkzaam in de kinderopvang.
Wat mij aanspreekt in het werk bij 'Onder de Perenboom' is het kleinschalige met veel natuurlijke materialen en een grote buitenruimte.
Iedere dag ben je bezig met het ondersteunen van de ontwikkeling van de kinderen, en toch is geen dag hetzelfde.
Elk kind is uniek, en dat maakt dat ik mijn werk met passie uitvoer.

 

 

Inge
Mijn naam is Inge Timmer. Ik werk al een tijdje met heel veel plezier bij Onder de Perenboom. Wat
mij heel erg aanspreekt is het lekker veel buiten zijn met de kinderen! Elke dag even naar de kipjes
en ons konijn Coco. Of lekker wat fruit en groente plukken in de moestuin. Het prettige van
kleinschalige opvang vind ik dat je heel veel vanuit de behoefte van het kind kunt werken. In mijn
vrije tijd ga ik graag hardlopen of lekker een potje voetballen met mijn zoontje.

 

 

 

 

 

 

 

Riëtte
Mijn naam is Riëtte Anderson en ik woon in Enschede. In 2022 heb ik mijn diploma: gespecialiseerd pedagogisch medewerker niv. 4 behaald. Ik vind het erg leuk om met de kinderen te knuffel, te spelen en/of te verzorgen. Tijdens deze momenten vind ik het belangrijk om kinderen ook persoonlijk aandacht te geven. Bij Onder de perenboom zijn we veel buiten wat mij erg aanspreekt. Buiten kunnen kinderen zichzelf volop ontdekken.

 

 

 

 

 

Mayke
Hoi ik ben Mayke ten Bos, samen met mijn man, dochter Lize en zoon Jesse, woon ik in Enschede. Ik ben erg creatief, zo maak ik bijvoorbeeld graag zelf kleding.
In 2017 ben ik net na de opening van lokatie Twekkelerveld bij de Perenboom komen werken. Daarvoor heb ik ruim 9 jaar in de kraamzorg gewerkt.
Hoofdzakelijk werk ik op de babygroep. Ik vind het heel bijzonder om te ontdekken hoe de karaktertjes zijn van de baby's die bij ons starten. En ze te helpen ontwikkelen. Ik vind het heel fijn om met jullie kindjes een band op te bouwen en ze langzaam groot te zien worden.

 

 

 

 

 

Kyra
Hoi allemaal, mijn naam is Kyra en ik ben 25 jaar. Sinds 2 jaar werk ik bij Onder de Perenboom met ontzettend veel plezier. Daarnaast studeer ik voor docent maatschappijleer en werk ik op een Buitenschoolse Opvang voor kinderen met autisme en gedragsproblematiek. Ik vind het heerlijk om met de kinderen buiten te spelen en te lezen en ze op die manier nieuwe dingen te leren. 

 

 

 

 

Karin te Woerd Ik ben Karin, Ik ben 36 jaar en woon samen met mijn man en 2 jongens Julian en Sam in Glanerbrug. Ben opgegroeid in rietmolen een klein dorpje op de grens van Achterhoek en Twente. In mijn vrije tijd kom ik daar in regio ook nog graag. De afgelopen jaren in verschillende filialen gewerkt van Kruidvat. Nu heb ik mijn uitdaging gevonden bij Onder de perenboom.

 

 

 

 

 

 

 

 


Anouk
Hallo, mijn naam is Anouk. Samen met mijn vriend en zoon wonen wij in Groenlo. In 2012 heb ik mijn diploma pedagogisch medewerker behaald en ben ik even later gestart als gastouder, maar sinds februari 2022 werkzaam bij kinderopvang Onder De perenboom. Wat mij zo aanspreekt bij Onder de perenboom is dat wij veel buiten zijn met de kinderen, weer of geen weer we gaan lekker naar buiten. Ook het kleinschalige vind ik erg prettig je hebt zo veel aandacht voor alle kinderen.

 

 

 

  

Susan
Mijn naam is Susan ter Laak en ik woon samen met mijn vriend op dit moment nog in Oldenzaal. Sinds januari 2019 werk ik bij Onder de Perenboom in twee verschillende functies.
Ik werk als pedagogisch coach op de groep ten behoeve van coaching en intervisie van pedagogisch medewerkers. Ik informeer, adviseer, observeer en ondersteun. Buiten de groep houd ik mij in deze functie bezig met de ontwikkeling en invoering van pedagogisch beleid. Daarnaast werk ik ook als pedagogisch medewerker op de verschillende groepen van onze opvang.
Het leuke aan deze combifunctie vind ik het begeleiden en stimuleren van de ontwikkeling van de kinderen én tips en handvaten geven aan mijn collega's zodat we de pedagogische kwaliteit van onze opvang blijvend verbeteren

 

 


Sem
Mijn naam is Sem en woon samen met mijn ouders en twee zusjes in Boekelo.  Ik heb erg veel zin om jullie kinderen een leuke en leerzame dag te bezorgen. De meeste voldoening haal ik uit activiteiten doen met de kinderen waarbij je kunt zien dat ze plezier hebben en er tegelijkertijd ook nog wat van leren. Met kinderen werken is mijn passie, daarom kunt u ook verwachten dat ik uw kind elke dag met een glimlach verwelkom. 

 

 

 

 

 

 

José
Mijn naam is José Brink, ik ben getrouwd en moeder van 2 kinderen. In mijn vrije tijd ben ik bezig met Softbal. Ik geef training en ik softbal zelf.
Ik doe dit werk met heel veel plezier en vind het geweldig om te zien hoe een kind zich ontwikkeld. Elke dag is anders en ieder kind is uniek.
Ik geniet niet alleen van de ontwikkeling, maar ook van de eerlijkheid en puurheid van het kind.
Het is belangrijk dat de kinderen elke keer weer een veilige, vertrouwde en rustige omgeving hebben om zich goed te kunnen ontwikkelen.
Daarom werk ik bij Onder de Perenboom en dan zijn we ook nog heel veel buiten.

Thyra
Mijn naam is Thyra Fröberg. In september 2019 ben ik afgestudeerd als Social Worker en sindsdien ben ik werkzaam bij Onder de Perenboom. Ik vind het heerlijk om met de kinderen buiten te zijn en het is zo bijzonder om alle kindjes te zien opgroeien en ontwikkelen. In mijn vrije tijd ga ik graag breien, zo maak ik vaak kleding en knuffels.

 Voertaal is nederlands