binnen etenGroepsgrootte

 

De kinderen op de locatie Steenweg worden opgevangen in 1 groep. deze groep bestaat uit maximaal 10 kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Dit betekent dat broertjes en zusjes bij elkaar in de groep kunnen zitten, wat ze een vertrouwd gevoel geeft. babybox mobielSpeelruimte

De ruimte is ingericht volgens de modernste eisen, maar toch hebben we geprobeerd het een zeer huiselijk gevoel mee te geven. In onze speelruimte hebben verschillende hoekjes gemaakt, om zo voor alle verschillende leeftijden een uitdagende speelruimte te creëren. 

 

Wij hebben 2 hoge boxen waarin de kleine baby’s rustig kunnen liggen kunnen kijken naar de mobiel of met de babygym kunnen spelen. 

 

grondbox Grondbox

Voor de al iets grotere baby’s die bezig zijn met het ontdekken van het rollen, zitten en kruipen hebben wij een grondbox. In deze grondbox hebben zij de ruimte om te bewegen en te ontdekken. Wij hebben in de grondbox gebruik gemaakt van kleuren en materialen waardoor wij buiten een beetje naar binnen halen. Op dagen met slecht weer krijgen wij binnen dan toch het gevoel van buiten.

bloemen


loopfietsfruit snijdenSpeelgoed

Verder hebben wij binnen de ruimte om te spelen met verschillende materialen.  Wij hebben voor alle kinderen materialen die aansluiten bij hun leeftijd.  Je kan binnen fietsen, met de kralentafel spelen, een mooie toren bouwen, in de keuken een lekkere maaltijd koken of het fruit vast snijden. 
eitje etenavondetensamen aan tafel etenEten

De kinderen eten bij ons tussen de middag samen een boterham aan tafel. Regelmatig komen dan ook de verse eitjes op tafel, die onze kippen hebben gelegd. 

Ook kunnen de kinderen in de avond mee eten. Hiervoor geldt een eigen bijdrage van 2 euro per warme maaltijd.

De warme maaltijd wordt in de keuken bereid en waar dat kan mogen de kinderen helpen met de voorbereiding. Samen de groente plukken uit de moestuin, de groente wassen.

Daarna wordt de maaltijd samen aan tafel gegeten.  Ook de leidster eet mee, zodat kinderen van elkaar en de leidster goede tafelmanieren kunnen leren.

Als uw kind een bepaald dieet volgt zullen we daar natuurlijk rekening mee houden. 
slakspelen in de zandbakBuiten

Bij Onder de Perenboom streven wij er na om veel buiten te zijn. Buitenspelen is gezond  kinderen hebben buiten  minder stress, vertonen minder agressie en het voorkomt overgewicht. De kinderen gaan samen met de leidsters op ontdekking in de tuin. 

Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon leuk om buiten te spelen in de zandbak, op de fiets, loopauto of om samen een spelletje te doen. 

 

 

 

kippen kijkenpruimen eten

Elke dag gaan de kinderen bij de kippen. Zij geven de kippen eten. Ook kunnen zij samen met de leidsters kijken in de moestuin. Is er al fruit rijp genoeg om te plukken?

In de moestuin en tuin zijn veel verschillende soorten fruit te vinden aardbeien, bramen, appels, peren, pruimen en perziken, maar ook staan in de moestuin verschillende soorten groente, zoals bijvoorbeeld, courgette en pompoenen.

Door samen met de kinderen te kijken in de moestuin leren de kinderen hoe het fruit en de groente eruit ziet en hoe het groeit.  Na het plukken van het fruit wordt dit natuurlijk samen afgewassen en opgegeten.